Home / Brummen-Regiobode / Duurzaamheidslening weer beschikbaar in Brummen

Duurzaamheidslening weer beschikbaar in Brummen

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen verstrekt ook dit jaar weer duurzaamheidsleningen. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor een lening voor bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatiemaatregelen voor de eigen woning.

Energiebesparing door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isolatiemaatreglen, vraagt om een investering, die pas later winst oplevert, Inwoners kunnen hiervoor een voordelige lening aanvragen. Dit was sinds april vorig jaar niet meer mogelijk, het budget voor 2019 was toen al op. Sinds eind 2017, toen de gemeente Brummen startte met de duurzaamheidslening, zijn er ruim 160 leningen verstrekt ter waarde van ruim 1 miljoen euro. Dit loopt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De meeste mensen gebruiken de lening om zonnepanelen aan te schaffen.
Een duurzaamheidslening is aan te vragen via www.brummen.nl. Hier zijn onder het kopje ‘duurzaamheidslening’ ook de voorwaarden terug te vinden.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.