Home / Nieuws / Duo Scholing en Buijs bij Jansen & de Feijter

Duo Scholing en Buijs bij Jansen & de Feijter

VELP – Op vrijdag 3 januari treedt het duo Hans Scholing en Marc Buijs op in Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. De zanger en pianist brengen een keur aan prachtige Nederlandse liedjes.

Nederlandse liedjesschrijvers hebben een schat aan mooie liedjes voortgebracht in de eigen taal. Liedjes die je bijna nooit meer, in een simpele setting met een zanger en een pianist, hoort. Daar gaan Scholing en Buijs wat aan doen. Ze brengen onder andere onbekendere nummers van Harry Bannink, Drs. P en Wilbert Friedrichs, maar ook liedjes die uit eigen pen vloeiden. Het programma begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Reserveren kan via www.eenpassievoorboeken.nl.

Marc Buijs is pianist, liedjesschrijver, docent en dirigent. Hij studeerde in Arnhem bij Janine van Mever, schreef liedjes voor theater en heeft een voorliefde voor de liedjes van Harry Bannink. Hij is dirigent van onder andere het liefdesliederen koor Oosterbeek en Sotto Voce Nijmegen en leidde onder andere Brahms’ Ein Deutsches Requiem en Bachs Johannes Passion.
Zanger en docent Hans Scholing (bariton) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol waar hij in 1998 afstudeerde. Hans heeft les gehad van onder andere Nelly van der Spek, Henny Diemer en Hans Fiselier. Tijdens zijn studie heeft hij gastlessen gevolgd bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono.
Hans voelt zich zeer thuis in het (romantische en Engelse) liedrepertoire en de lichte muziek, maar heeft ook gezongen in verschillende operaproducties zoals Le nozze di Figaro (Bartolo en Figaro), Don Giovanni maar ook in Tosca, en verleende hij zijn medewerking aan Verdi’s La Traviata, Alceste van Händel en The Fairy Queen van Purcell.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.