Home / Rheden-Regiobode / Discussieavond over de democratie

Discussieavond over de democratie

DESTEEG – Op maandag 20 januari presenteert de schrijver en journalist Marcel ten Hooven zijn boek ‘de Ontmanteling van de democratie’ in de Boecop in De Steeg. De schrijver signaleert hoe onze democratie wordt bedreigd en probeert hierop antwoorden te vinden. Aansluitend is er een discussieforum over de thema’s van het boek. De zaal kan hier aan mee doen. De avond wordt gepresenteerd door Radio1-verslaggever Martijn Rosdorff.
In het boek beschrijft ten Hooven de krachten die onze democratie bedreigen. Hij gaat in op onderwerpen als het asociale neoliberalisme, de zondebokpolitiek van het populisme en de groeiende ongelijkheid. Maar ook het referendum, nepnieuws en de dalende solidariteit komen aan de orde. Ten Hooven ziet de verkiezing van Donald Trump als een van de verschijnselen van het verval. Zijn boek gaat vooral over de ontwikkelingen in Nederland. Discussieforum Het panel wordt bezet door twee politici, Jean Eigeman en Ricardo Brouwer. Ook de schrijver zelf neemt hieraan deel. De zaal wordt uitgenodigd mee te discussieren. Het forum staat vooral in het teken van het vinden van antwoorden op de bedreigingen van de democratie. Hoe kunnen we onze democratie ‘redden’? Het boek van ten Hooven is op de avond verkrijgbaar.
De toegang tot de avond is gratis. Belangstellenden wordt verzocht zich aan te melden via mail op pvdarheden@gmail.com. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. De avond wordt georganiseerd door de PvdA afdeling Rheden-Rozendaal.

Lees ook

Concert in Dorpskerk

RHEDEN – Zondag 26 september geven Thea Riesebos en Maud Sauer een concert met orgel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.