Home / Brummen-Regiobode / Diploma voor vrijwilligers VoorleesExpress

Diploma voor vrijwilligers VoorleesExpress

BRUMMEN – Donderdag 9 januari was de afronding van ‘twintig weken voorlezen’ van de voorlezers van de VoorleesExpress in Bibliotheek Brummen. Tien gezinnen in Brummen en Eerbeek ontvingen deze maand hun welverdiende diploma, een fotolijstje en cadeauboek als herinnering.

De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen Voorst en richt zich op kinderen die een taalsteuntje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens de wekelijkse voorleesbezoeken door geschoolde vrijwilligers genieten zij van leuke prenten- en zoekboeken en informatieve boeken over hun lievelingsdier of favoriete sport. Samen taalspelletjes doen met hun ouders nodigt de kinderen uit om taalvaardig te worden. Onderdeel van het voorleestraject is een bezoek met rondleiding en speurtocht door de lokale bibliotheek. Kinderen ontvangen een gratis bibliotheekpas. De inzet is dat ouders in de loop van twintig weken de voorleesroutine zelf voortzetten om hun kinderen met taal te stimuleren.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.