Home / Doesburg-Regiobode / Diamanten bruidspaar in het zonnetje gezet

Diamanten bruidspaar in het zonnetje gezet

DOESBURG – Woensdag 22 januari was een bijzondere dag voor Meneer H.D. Keuper en mevrouw G. Keuper-Klein Hesselink uit Doesburg. Zij waren precies zestig jaar getrouwd. Burgemeester Loes van der Meijs liet dit moment natuurlijk niet stil voorbij gaan en bracht het bruidspaar een bezoek.

Meneer Keuper werd geboren in 1933 in Megchelen en mevrouw Keuper- Klein Hesselink in 1929 in Aalten. Mevrouw was haar tijd al ver vooruit en was al jong erg reislustig. Deze interesse bracht haar in 1953 in Finland. In eerste instantie ging ze er 3 maanden werken. Finland bleef altijd in haar hoofd en in 1953 reisde ze nogmaals naar het noorden om daar in een nieuw ziekenhuis in de buurt van haar penvriendin aan het werk te gaan.
Meneer Keuper werkte ondertussen al bij het landbouwmechanisatiebedrijf van de ouders van zijn latere vrouw. Bij terugkomst in Nederland was meneer Keuper haar chauffeur vanaf Schiphol naar huis. Hij dacht meteen: “Die is leuk”, maar het duurde een tijdje voordat de twee daadwerkelijk een paar werden. Ze liepen vele feestjes samen af en toen de vonk definitief was overgeslagen volgde een bruiloft. Die werd groots gevierd in Aalten. Een koets, een erehaag van tractoren en een echt Achterhoeks feest waren de ingredi├źnten van een onvergetelijke dag.

Meneer Keuper kocht later een bedrijf in Hummelo. Het echtpaar kreeg een zoon en dochter en verhuisde naar Hummelo, daar werd later nog een zoon geboren. Mevrouw bracht elke dag trouw beschuit met suiker naar de werknemers en meneer kwam elke middag thuis om een boterham te eten. Er werd nog altijd veel gereisd door het gezin. Finland bleef favoriet, maar het ook landen als Japan, VS en Oman werden aangedaan.
Na jaren hard werken nam zoon Wessel de zaak over en kon het echtpaar genieten van een welverdiend pensioen. Ze verhuisden naar Doesburg waar ze tot de dag van vandaag nog steeds met veel plezier wonen. Ze beleefden samen en apart vele mooie avonturen. Zo reisde meneer Keuper samen met zoon Wessel per Saab 9-3 Cabrio van Oman naar Nederland. De familie is inmiddels uitgebreid met zeven kleinkinderen waar het bruidspaar enorm trots op is. De dag voor de trouwdag werden ze verrast met een mooie kaart met foto’s van hun trouwdag, van hun zoon die momenteel in Bolivia woont. Als de familie weer compleet is gaan zij de diamanten bruiloft met de hele familie vieren. Op de vraag hoe je het voor elkaar krijgt om zestig jaar getrouwd te zijn, is het antwoord duidelijk: ”Dat doe je gewoon, in voor en in tegenspoed en gelukkig hadden wij veel voorspoed.”

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.