Home / Doesburg-Regiobode / De welpen Scouting Doesburg bakken taart voor de burgemeester

De welpen Scouting Doesburg bakken taart voor de burgemeester

DOESBURG – Scoutinggroep Isala Doesburg heeft afgelopen zaterdag een taart aangeboden aan loco burgemeester Arthur Boone. Dit deden zij in het kader van 100 jaar welpen. Dit jaar bestaan de welpen, de leeftijdsgroep van kinderen van 7 tot 11 jaar, 100 jaar in Nederland. Reden voor scouting Doesburg voor een feestje.
In 1910 werd in Nederland de eerste Scoutinggroep opgericht. In eerste instantie konden alleen jongens vanaf 11 jaar zich hierbij aansluiten. In de volgende jaren kwamen er steeds meer Scoutinggroepen in Nederland. Na de oprichting van de welpenspeltak in Engeland werden er in Nederland ook vergelijkbare speltakken opgericht. Vanaf 1920 zijn de welpen een officiële speltak in ons land.

Lees ook

Wintercollectie bij Leger des Heils

DOESBURG – Het Leger des Heils aan de Zandbergstraat in Doesburg heeft vanaf woensdag 22 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.