Home / Brummen-Regiobode / De Rietgors wint Brummens schooldamtoernooi

De Rietgors wint Brummens schooldamtoernooi

LEUVENHEIM – Op zaterdag 14 december werd in Plein 5 in Brummen het jaarlijkse schooldamtoernooi gehouden. Dit toernooi wordt georganiseerd door de Brummense damvereniging (BDV) voor alle scholen uit de gemeente Brummen.

Dit jaar deden er zeven teams mee aan dit toernooi. Na het openingswoord van Johan Haijtink, voorzitter van BDV, werd de openingszet aan het eerste bord van de kampioen van vorig jaar, De Rietgors, gedaan door wethouder Pouwel Inberg. Hij wenste alle spelers en speelsters een sportieve middag toe en daarmee kon de strijd beginnen.
Nadat enkele rondes gespeeld waren, werd al snel duidelijk, dat de strijd op het kampioenschap zou gaan tussen drie teams van De Rietgors, Expeditie 24/7 en de Vrije School. Nadat alle zes wedstrijdrondes gespeeld waren, kwam het team van De Rietgors uit Leuvenheim als winnaar uit de bus.

De uiteindelijke eindstand was als volgt. Op de eerste plaats eindigde De Rietgors met 11 punten. Op de tweede plaats Expeditie 24/7 met 10 punten. Derde werd de Vrije school Zutphen met 9 punten. Op de vierde plaats eindigde De Enk met 5 punten. Op de vijfde plaats stond Het P@rk ook met 5 punten. Op de zesde plaats Sterrenbeek 1 met 1 punt en op de zevende plaats Sterrenbeek 2 ook met 1 punt.
Daarna volgde de prijsuitreiking door de voorzitter van BDV. Er waren bekers voor de nummers 1, 2 en 3 en een wisselbeker voor de kampioenen. De eerste drie teams mogen in januari 2020 meedoen aan de halve finale van Gelderland. Voor de spelers met de meeste punten waren er ook enkele prijsjes beschikbaar. Dat waren Niek met 10 punten, Justin en Joep met 9 punten, Noor, Eduouard, Arda, Jort en Chloë met 8 punten.

Al met al was het een gezellig en sportief toernooi. Alleen het aantal deelnemende teams viel een beetje tegen. De organisatoren hopen volgend jaar toch op minstens tien deelnemende teams.

Lees ook

Theater Toer Tonden groot succes

TONDEN – Ruim 140 mensen lieten zich op zondag 12 september verrassen en kwamen op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.