Home / Doesburg-Regiobode / Cursus Kijk op Bijen in Doesburg

Cursus Kijk op Bijen in Doesburg

DOESBURG – Imkersvereniging Doesburg e.o. start begin maart met een cursus Kijk op Bijen. Deelnemers maken in vier bijeenkomsten kennis met deze nuttige diertjes.

“Bijen zijn fascinerende dieren. Ze zijn ook de belangrijkste bestuivende insecten van land- en tuinbouwgewassen en daarmee van groot economisch belang. Met hun bestuivende arbeid in de natuur bevorderen ze de biodiversiteit”, aldus de imkersvereniging.
In een korte cursus laten de imkers de deelnemers kennismaken met het leven van bijen. De honingbij is de meest bekende, maar er zijn nog 360 andere bijensoorten waarvan er een aantal de revue passeert. Deelnemers leren over het werk van de imker, maar ook hoe zij zelf bijen in hun tuin kunnen lokken door aanplant van de juiste bloemen en het bieden van nestgelegenheid. In het voorjaar,a ls de winterrust voorbij is en de bijen weer gaan vliegen, wordt gezamenlijk een bijenkast bekeken. Dan is te zien hoe de bijen hun broed verzorgen en wellicht laat ook de koningin zich zien. “Tijdens de cursus zal de term biodiversiteit regelmatig vallen en extra aandacht krijgen”, meldt de vereniging. Deze cursus is een goede voorbereiding op de basiscursus Bijenhouden.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op dinsdagen 10 en 31 maart en 21 april en op zaterdag 23 mei. De lessen worden gegeven door leden, van 19.00 tot 21.00 uur in het ontmoetingscentrum van Grotenhuys aan de Van Brakellaan. De kosten voor de cursus bedragen 30 euro, contant te voldoen voor aanvang van de eerste les. Koffie en thee èn een pot honing zijn inbegrepen. De cursus gaat door bij minimaal tien deelnemers. Opgave kan tot uiterlijk 25 februari bij secretaris@imkersverenigingdoesburg.nl.

Lees ook

Ik vind: Wikken en wegen

SP Doesburg is voor werkgelegenheid – geen weldenkend mens is tegen werkgelegenheid. Toch beweren andere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.