Home / Brummen-Regiobode / Buurtbus Brummen Leuvenheim gaat elektrisch rijden

Buurtbus Brummen Leuvenheim gaat elektrisch rijden

LEUVENHEIM – De Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim (BBL) stapt dit jaar over op elektrische buurtbussen. Dat maakte voorzitter Rein Put bekent tijdens de onlangs gehouden, goed bezochte, nieuwjaarsreceptie.

Eind dit jaar worden de nieuwe bussen aangeschaft. Deze Volkswagens van het type Crafter zijn voorzien van elektrische motoren.
De Buurtbusvereniging viert op 1 februari haar 12,5-jarig bestaan. Dat de busdienst in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het feit dat in die jaren ruim 278.200 passagiers zijn vervoerd. Het afgelopen jaar maakten 21.170 passagiers gebruik van de BBL. Van de veertien buurtbusverenigingen op de Veluwe staat BBL daarmee op een tweede plek in aantallen passagiers, volgens een jaaroverzicht van vervoersmaatschappij Syntus.
De continuïteit van de buurtbusdienst wordt gewaarborgd door de vrijwilligers van de vereniging en de chauffeurs, die zich zes dagen per week inzetten. Waar de chauffeurs voorheen verplicht moesten afzwaaien als zij de leeftijd van 74 jaar hadden bereikt, is deze grens nu verhoogd naar 77 jaar. Voorwaarde is wel dat de chauffeurs slagen voor een rijtest van Syntus. Chauffeurs Henk Brummelman en Bart Kablau hebben recent de test gehaald en mogen dus de bus blijven besturen. Rein Put kon hen tijdens de nieuwjaarsreceptie het bijbehorende certificaat overhandigen.
Daarna was er voor alle leden van de BBL een leuk presentje ter gelegenheid van het jubileumjaar. Frits Materman mocht, als oudste lid, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Lees ook

Laatste editie Brummense Najaarsfair groter dan ooit

BRUMMEN – De laatste editie van de Brummense Najaarsfair wordt zondag 26 september gehouden op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.