Home / Doesburg-Regiobode / Buitengewone Nieuwjaarsreceptie SC Doesburg
.

Buitengewone Nieuwjaarsreceptie SC Doesburg

DOESBURG – Op zaterdag 4 januari waren er op Sportpark Doesburg traditionele elementen, zoals de receptie met de gelukwensen, een sportief voetbaltoernooi, afgesloten met erwtensoep en de bekendmaking van de netto-opbrengst, dit jaar maar liefst 3.350 euro, van de Grote Club Actie. Annemarie Hartgers van de activiteitencommissie riep bij dat laatste onderdeel de aanwezigen op om te kijken welke bijdrage, klein of groot, een ieder als vrijwilliger kan doen voor de voetbalvereniging.

Voorzitter Christiaan Bruins gaf in zijn toespraak aan, dat het accent in het bestuurswerk komt te liggen bij het binden en boeien van die vrijwilligers. In dat kader werden er monumenten onthuld als eerbetoon aan twee vrijwilligers die van grote betekenis zijn voor Rood-Blauw. Kleedkamer 3 draagt voortaan de naam van Joop Janssen en kleedkamer 4 die van Rodney Hartgers.

Joop Janssen werd postuum geëerd, omdat hij begin van deze eeuw de club een andere koers liet varen. Zijn beleid was gericht op de jeugdafdeling. Janssen was van mening, dat er tijd en energie moest worden gestoken in de pupillen en junioren, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en plezier in het spel hebben. Om dat plan te ontwikkelen riep hij jonge oud-eerste spelers bijeen om dat vorm te geven. Helaas werd Joop Janssen ongeneeslijk ziek en kon hij niet meer bijdragen aan de verwezenlijking van het jeugdplan. Zijn ideeën werden echter opgepakt door de groep die hij bij elkaar had gebracht, waaronder Rodney Hartgers. Als voorzitter van de jeugdcommissie, naast zijn vele andere taken en verantwoordelijkheden gedurende langere tijd, heeft Rodney, zelf altijd het goede voorbeeld gevend, samen met de andere leden van genoemde commissie in de afgelopen jaren het fundament gelegd en uitgebouwd voor een nu bloeiende en groeiende jeugdafdeling. Daarbij werd in de geest gehandeld van Joop Janssen, die aangaf dat voetbal is met plezier en respect elkaar ontmoeten.

De deuren werden onthuld door Joop’s zoon Mart Janssen samen met voorzitter Bruins en Rodney’s Hartgers zoon Nic samen met wethouder sport Birgit van Veldhuizen.

Lees ook

Ik vind: Digitale gemeente

Ik week 34 heb ik een brief gehad van de gemeente Doesburg over de tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.