Home / Brummen-Regiobode / Brummen geeft subsidie voor vernieuwing in het sociaal domein

Brummen geeft subsidie voor vernieuwing in het sociaal domein

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen stelt geld beschikbaar voor initiatieven op het gebied van zorg en ondersteuning aan inwoners. Vernieuwende ideeën op sociaal gebied komen in aanmerking voor een innovatiesubsidie. Hiervoor wordt dit jaar 40.000 euro uitgetrokken.

De gemeente Brummen is op zoek naar initiatieven waarmee zorg en ondersteuning aan inwoners beter en eenvoudiger kunnen maken en/of slimmer kunnen organiseren. Initiatiefnemers kunnen hiervoor innovatiesubsidie aanvragen. Met deze nieuwe regeling wil het gemeentebestuur inwoners en organisaties stimuleren om vernieuwing in het sociaal domein mogelijk te maken. Brummen wil investeren in initiatieven die nieuw en vernieuwend zijn, maar die ook aansluiten bij de lokale behoeften.

Er zijn wel wat ‘spelregels’ voor deze subsidie. Niet alleen moet een initiatief uitgaan van de behoeften van inwoners, ook moet het gaan om een vernieuwende aanpak. Daarnaast moet er sprake zijn van een aantoonbare kwaliteitsverbetering en vermindering van de individuele zorgvraag. De regeling is uitsluitend van toepassing op het verstrekken van subsidie voor een innovatief project binnen het sociaal domein. Het kan dan gaan om maatschappelijke ondersteuning, participatie of jeugdhulp.
Meer informatie over deze Innovatiesubsidie Sociaal Domein 2020 – 2021 is te vinden op www.brummen.nl. Hier is ook het digitale aanvraagformulier te vinden, waar zowel organisaties als inwoners gebruik van kunnen maken. Vragen kunnen worden gesteld via innovatiesubsidie@brummen.nl.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.