Home / Brummen-Regiobode / Bouwactiviteiten Den Eikenboom in januari van start

Bouwactiviteiten Den Eikenboom in januari van start

LOENEN – De werkzaamheden rondom de restauratie van hotel-restaurant Den Eikenboom in Loenen starten in het begin van het nieuwe jaar. Het herstel van de historische pleisterplaats neemt zeker twee jaar in beslag.

Met de verbouwing wordt Den Eikenboom teruggebracht in de staat van rond het jaar 1900. Historische elementen blijven zoveel mogelijk bewaard en worden waar nodig gerestaureerd. De zaalvleugel en de voormalige slijterij, die in de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn gebouwd, worden gesloopt. Ook de kapschuur achter het gebouw verdwijnt. Den Eikenboom krijgt na de restauratie haar horecabestemming weer terug, met een café, een restaurant, hotelkamers en terrassen.

Bouwbedrijf de Vries uit Hummelo, een gecertificeerd restauratieaannemer, start begin volgend jaar met de werkzaamheden. Eigenaar Fred Janssen is blij dat de verbouwing van start kan gaan en wil de Loenenaren graag vertellen over zijn plannen met Den Eikenboom. Binnenkort wordt hiervoor een informatiebijeenkomst gehouden.

Foto: Hotel, café en restaurant Den Eikenboom gaf rond 1900 dit aanzien. Het was een pleisterplaats voor velen die op doortocht waren

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.