Home / Brummen-Regiobode / Bomen geplant in Loenen

Bomen geplant in Loenen

LOENEN – Op zaterdag 21 december werden 600 bomen geplant op het landgoed Klein Veldhuizen in Loenen. Door de buren van Hoofdweg-Noord en de Veldhuizen werden de handen uit de mouwen gestoken om de klus samen te klaren.

Er moesten plantgaten worden gegraven op het vooraf al uitgezette terrein. Nadat de boompjes in de gaten waren gezet moest de aangevulde aarde flink worden aangestampt. Ook de buurkinderen hielpen dapper mee. Het plantgoed werd beschikbaar gesteld door de Provincie Gelderland, die op diverse locaties grote en kleine natuurgebieden aan te leggen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan verbetering van ons leefklimaat en verkleining van het stikstofprobleem, want bomen zorgen voor verkoeling en binden stikstof. In dat kader werden eind vorig jaar ruim 100.000 bomen aangeplant in onze provincie.
De aanplant in Loenen werd gesitueerd grenzend aan de Veldhuizen, zodat iedere passant de jonge boompjes kan zien uitgroeien tot een volwassen bos. Nadat het werk gedaan was, werd dit telefonisch aan de provincie gemeld en genoten de harde werkers na met koffie en roggebrood.

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.