Home / Nieuws / Bijzondere onthulling lichtmonument museum Rheden in Oorlogstijd

Bijzondere onthulling lichtmonument museum Rheden in Oorlogstijd

VELP – Zondag 26 januari was er een bijzonder moment in het museum Rheden in Oorlogstijd in Velp. Documentairemaker Sacha Barraud onthulde samen met burgemeester Carol van Eert, het kunstwerk ‘Levenslicht’, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust. Op 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Ook in de gemeente Rheden heeft de oorlog onder Joden, Roma en Sinti slachtoffers gemaakt. De gemeente Rheden heeft daarom een deel van het monument aangekocht zodat zij niet vergeten worden. Het lichtmonument is gemaakt door kunstenaar Daan Roosegaarde in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het gehele monument bestaat uit 104.000 stenen – gelijk aan het aantal slachtoffers in Nederland- die oplichten in het donker, zoals een ademhaling. Het licht symboliseert het leven dat in onze gemeente wordt gemist.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Dag van de Ouderen in Theothorne

DE STEEG – 55-Plussers uit de gemeenten Rheden en Rozendaal zijn op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.