Home / Brummen-Regiobode / Bij Loenermark staat voetballen met plezier nog steeds voorop

Bij Loenermark staat voetballen met plezier nog steeds voorop

LOENEN – “Loenermark bestaat al 91 jaar en kent een bloeiend verenigingsleven. Vele activiteiten zijn er het afgelopen jaar georganiseerd en tientallen vrijwilligers hebben onze vereniging draaiende gehouden, waarvoor onze dank!”, aldus begon Timon Luesink, de nieuwe voorzitter van Loenermark, zijn eerste nieuwjaarstoespraak. Hij was lovend over de medewerking van de leden maar ook wat in mineur over het dalende ledental.

Luesink liet weten dat Frank van Binsbergen in het komende seizoen blijft als hoofdtrainer. Fletcher Victoria Hoenderloo heeft onlangs het sponsorcontract met een jaar verlengd. Medio februari wordt onder het eerste veld een beregeningsinstallatie aangelegd. Mede door een bijdrage van de Vrienden van Loenermark is dit mogelijk gemaakt. De nieuwe geïnstalleerde onderhoudscommissie heeft dit voortvarend aangepakt. Zij heeft tevens de vernieuwing van het plafond opgepakt.
Ook vertelde de voorzitter in zijn speech dat 2020 het jaar is van 75-jaar bevrijding van Loenen. Op 18 april zal dit gevierd worden met in de middag een aantal sportieve activiteiten bij Loenermark. Op maandag 17 februari is er een avond over Ongewenst Gedrag. In samenwerking met de vertrouwenscontactpersonen zijn ondermeer de overige sportverenigingen uit Loenen uitgenodigd.
Op 13 juni 2020 wordt door KNVB de allereerste Nationale Voetbaldag gehouden. Dit is tijdens het openingsweekend van het EK. Het thema is Feest voor Iedereen. Clubs kunnen laten zien wat ze betekenen voor hun leden en de buurt. Loenermark doet natuurlijk ook mee!

Luesink betreurde een teruglopend ledenaantal. Na enkele jaren een stabiel ledenaantal te hebben gehad, ziet de club de laatste maanden het ledenaantal langzaam teruglopen. Aan het begin van het jaar waren er nog ongeveer 600 en nu tikt de teller de 555 aan. Afgelopen jaren hebben nieuwe initiatieven, zoals het G-voetbal, ervoor gezorgd, dat de terugloop minder is. Ook het initiatief van de Strong Boys (zondagmorgen als het eerste thuisspeelt) en een groepje dames dat op vrijdagavond een balletje wil gaan trappen mogen in dit kader volgens de voorzitter genoemd worden als mooie activiteiten.
Over de financiën zei Luesink: “Een lager ledenaantal betekent minder contributie, minder kantine-inkomsten en minder handjes om alle taken binnen de vereniging uit te voeren. Het wordt steeds lastiger om de alle taken binnen de vereniging op te vullen. Het bestuur is daarom bezig om voor alle vrijwilligersfuncties een taakomschrijving op te stellen, maar denkt ook aan mogelijkheden om leden en/of ouders van jeugdleden in te schakelen voor (kortdurende) klussen.”
Medio november heeft een aantal leden uit de 45+ het initiatief genomen om een crowdfundingsactie op te zetten, met als doel om de G-voetballers en Richard Pannekoek mobiel te houden. Naar gelang het bedrag wat wordt opgehaald zal er gekeken wat er mogelijk is: aanschaf van een bus, een deel-bus of een mobiliteitsvergoeding. Op de site van Loenermark is de actie live gegaan, maar ook zitten er diverse andere acties in de koker. Luesink rekent op de steun van de gehele gemeenschap.
Luesink besloot met: “Loenermark, een vereniging waarop je trots mag wezen. Eén die verbinding zoekt en waar voetballen met plezier voorop staat, ofwel Loenermark, meer dan voetbal!”

Lees ook

Brummense raad vergadert

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen vergadert donderdag 16 september. Er wordt gesproken over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.