Home / Rheden-Regiobode / Betaald parkeren in Velp afgeschaft

Betaald parkeren in Velp afgeschaft

GEM. RHEDEN – Sinds 1 januari 2020 is parkeren overal in de gemeente Rheden gratis. Het betaald parkeren aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp is namelijk afgeschaft en vervangen door blauwe zones.

Velp had als laatste dorp in de gemeente Rheden nog een deel met betaald parkeren. Daarvoor zijn nu blauwe zones in plaats gekomen, waar 2 uur gratis geparkeerd mag worden. Uitzondering daarop is de blauwe zone langs de rijbaan van Den Heuvel. Daar mag maximaal 1 uur geparkeerd worden. Op een gedeelte van Den Heuvel en op het Oranjeplein kan gratis geparkeerd worden.
Bewoners of bedrijven in het centrum van Velp in een straat waar er een blauwe zone geldt, kunnen onder bepaalde voorwaarden een parkeervergunning aanvragen.

In Dieren liggen verspreid ook blauwe zones. In de Wilhelminaweg en Spoorstraat mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden. In de Kruisstraat en bij het station is de maximum parkeertijd 30 minuten.

Vorig jaar is onderzoek gedaan naar parkeren in Velp. Hieruit bleek dat een ruime meerderheid van de ondervraagden (78 procent) voor het opheffen van betaald parkeren is aan de Vlashofstraat en Wilhelminastraat in Velp. Argumenten zijn onder andere: gratis parkeren past bij de omvang van een dorp als Velp, er komt een eind aan een onduidelijk systeem van blauwe zone en betaald parkeren en het is klantvriendelijker.

Wethouder Gea Hofstede: “Ik ben, net als de ondernemers, erg blij dat het betaald parkeren in Velp nu ook is afgeschaft. De situatie is nu duidelijker en het straalt gastvrijheid uit naar het winkelend publiek en onze toeristen.”

Lees ook

Open Coffee in Velp

VELP – Donderdag 23 september is er weer een netwerkbijeenkomst bij Me & Mrs P. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.