Home / Doesburg-Regiobode / Bachcantatedienst in de Martinikerk

Bachcantatedienst in de Martinikerk

DOESBURG – Op zondag 26 januari zal in een gezamenlijke viering van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Arnhem en de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg de Bachcantate ‘Herr, wie du willt, so schicks mit mir’ (BWV 73) worden gezongen. Deze viering vindt plaats in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Het Bachensemble Arnhem staat onder leiding van Pieter Endedijk. Voorganger in de viering is ds.Chris Kors. Het orgel wordt bespeeld door Wilbert Berendsen.
Bach schreef deze cantate speciaal voor deze zondag in het liturgisch jaar, de derde zondag na Epifanie. Op deze zondag staat Mattheüs’ verhaal centraal over een melaatse die genezen wordt nadat hij heeft uitgeroepen ‘Heer, als u het wilt, kunt u mij reinigen.’ Bachs onbekende tekstdichter gaat echter niet in op die genezing, maar focust op het je toevertrouwen aan Gods wil. Bach toonzet die onverwachte invalshoek met verrassende muziek. De cantatedienst begint om 10.00 uur.

Lees ook

Boek over Theo Colenbrander uitgebracht

DOESBURG – Onlangs heeft de historische vereniging Stad en Ambt Doesborgh / Streekmuseum De Roode …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.