Home / Rheden-Regiobode / Aeres MBO Velp verkoopt hyacinten voor jongeren met kanker

Aeres MBO Velp verkoopt hyacinten voor jongeren met kanker

VELP – Aeres MBO Velp combineert deze maand een sponsoractie met lesgeven. De school gaat hyacinten verkopen voor jongeren met kanker.

De sponsoractie is een initiatief van Marleen Hemink, docent Bloem. Ze nodigde de organisatie Adolescents and Young Adults (AYA) uit om de studenten te vertellen over wat er gebeurt als jongvolwassenen te maken krijgen met kanker. In januari volgt een heel andere presentatie: dan komt een hyacintenkweker vertellen over deze bloembol. Daarna worden hyacinten verkocht aan ouders en kennissen, maar ook aan bezoekers op de open dagen op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari. Vrijdag is de school geopend van 18.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Jaarlijks krijgen er zo’n 2700 jongeren tussen de 18 en 35 jaar kanker. Zij zitten met heel andere vragen dan oudere mensen met deze ziekte, bijvoorbeeld over studie, werk en financiën, zelfstandigheid, relaties, seksualiteit en vruchtbaarheid. Zaken waar ook de studenten van Aeres zich mee bezighouden.
Nu is het zo dat veel jonge patiënten dezelfde behandeling krijgen als ouderen, maar ook medisch gezien zijn er veel verschillen. Er zijn AYA-poli-teams en AYA-kenniscentra die hierin een verschil kunnen maken. Zo start Rijnstate in Arnhem deze maand met leeftijdsspecifieke zorg. De opbrengst van de verkoopactie van Aeres MBO is bestemd voor deze poli-teams.

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.