Home / Rheden-Regiobode / Actie Kerkbalans ook van start in Dieren

Actie Kerkbalans ook van start in Dieren

DIEREN – Zaterdag 18 januari is de Actie Kerkbalans 2020 landelijk van start gegaan. Zo ook bij de Protestantse gemeente in Dieren. De Actie Kerkbalans is het moment voor de leden van de kerk om hun financiële bijdrage te geven. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen. Dat is: zoveel mogelijk mensen bereiken en inspireren. Niet alleen tijdens de zondagse eredienst en bij de activiteiten doordeweeks, maar ook van betekenis zijn voor niet-leden in de Dierense samenleving.
De opbrengst van de Actie Kerkbalans wordt gebruikt om ook in 2020 weer met elkaar kerk te kunnen zijn. Naast de zondagse eredienst is er ook door de week van alles te doen in de kerk, van musiceren bij één van de koren tot ontmoeting tijdens een gemeenteavond, ontmoetingsmaaltijd of koffieochtend. Ook is er tijd voor huisbezoek bij mensen die bijvoorbeeld ziek of eenzaam zijn. Denkers, doeners en zoekers vinden elkaar tijdens de bijeenkomsten van activiteitenprogramma’s, zoals bijvoorbeeld de avonden over geloof & maatschappij.Vanaf 18 januari gaan ruim 60 vrijwilligers van de Protestantse gemeente Dieren op pad om de envelop van Kerkbalans bij ongeveer 800 adressen van de kerkgemeenschap te bezorgen en een week later weer op te halen. Gehoopt wordt op een mooie opbrengst.

Lees ook

Feestelijke opening van Kindertuin Rozendaal

ROZENDAAL – Drie keer was scheepsrecht voor de kinderen en vrijwilligers van Kindertuin Rozendaal. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.