Home / Brummen-Regiobode / Aantal inwoners gemeente Brummen gestegen

Aantal inwoners gemeente Brummen gestegen

GEM. BRUMMEN – Het inwoneraantal van de gemeente Brummen is in het afgelopen jaar licht gestegen. Per 1 januari wonen er 20.735 mensen in de gemeente, dat zijn er 38 meer dan een jaar geleden.

In het afgelopen jaar zijn in de gemeente Brummen 162 kinderen geboren, waarvan 72 jongens en 90 meisjes. Daarnaast hebben zich nog eens 1004 mensen in de gemeente gevestigd, waarvan 504 mannen en 500 vrouwen. Dat betekent een totale aanwas van 1166 mensen. In het jaar 2019 stierven 114 mannen en 107 vrouwen. Het merendeel hiervan overleed in de eigen gemeente (140), anderen elders, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. In totaal vertrokken 907 mensen uit de gemeente naar elders, verdeeld over 449 mannen en 458 vrouwen. Dit betekent een totale vermindering van 1128 inwoners.
Het resultaat van de ontwikkelingen is dat de gemeente Brummen volgens deze eerste berekeningen 38 ingezetenen meer telt. Dit beeld wijkt af van de laatste jaren, waarin het inwonertal van de gemeente Brummen steeds licht daalde. Dit aantal is overigens een voorlopig vastgesteld bevolkingscijfer door procesteam Burgerzaken. Door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt in de loop van dit jaar het definitieve bevolkingscijfer vastgesteld.

Lees ook

Goodiebags tegen voedselverspilling

REGIO – De gemeenten Voorst en Apeldoorn hebben, in combinatie met Circulus-Berkel, de handen ineengeslagen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.