Home / Brummen-Regiobode / Aandacht voor inkomens in sociale woningbouw

Aandacht voor inkomens in sociale woningbouw

GEM. BRUMMEN – In de gemeente Brummen wordt in 2020 meer aandacht gegeven aan woonruimte voor mensen met een (laag)middeninkomen en jongeren. Dit hebben woningcorporatie Veluwonen, huurdersbelangenorganisatie Samen Eén en de gemeente Brummen donderdag 12 december afgesproken.

De drie partijen hebben donderdag 12 december hun handtekening gezet onder prestatieafspraken op het gebied van sociale woningbouw. Hierin is niet alleen aandacht gevraagd voor woningaanbod en huurprijzen, maar speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. Minder energieverbruik leidt immers tot lagere woonlasten.
Directeur Marco de Wilde van Veluwonen legt uit: “Het allerbelangrijkst is en blijft dat wonen betaalbaar moet zijn voor iedereen met een bescheiden inkomen. We kijken daarbij naar de huur, maar ook naar de energierekening. Vandaar dat Veluwonen haar duurzaamheidsambitie heeft verhoogd. Want een goed geïsoleerd huis zorgt voor een lagere energierekening.”
Voorzitter Daan Wiegel legt uit dat Samen Eén betaalbare huizen belangrijk vindt, maar huurders graag een stapje verder helpt. “We vinden de Voorzieningenwijzer een prima initiatief”, zegt hij. “Samen met een expert zoeken huurders uit of ze recht hebben op bijvoorbeeld huurtoeslag of een gemeentelijke regeling. Zo dalen de uitgaven en houden huurders wat meer geld over.”
Ingrid Timmer, wethouder Wonen van de gemeente Brummen voegt toe dat de gemeente Brummen en Veluwonen op basis van dit jaar gehouden enquêtes verder gaan onderzoeken hoe het is gesteld met de jongerenhuisvesting. “Dit gebeurt samen met jongeren. Verder start er een onderzoek naar hoe mensen met een (laag) middeninkomen bediend kunnen worden. Ik ben bijzonder blij dat deze twee groepen onze extra aandacht hebben.”

Foto: Van links naar rechts: Marco de Wilde van Veluwonen, Daan Wiegel van Samen Eén en wethouder Ingrid Timmer

Lees ook

Optredens Brummens Mannenkoor

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor zingt zondag 26 september in de Pancratiuskerk in Brummen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.