Home / Rheden-Regiobode / Zaterdag sneeuwt het nostalgie tijdens het Anton Pieck Festival in Dieren

Zaterdag sneeuwt het nostalgie tijdens het Anton Pieck Festival in Dieren

DIEREN – Zaterdag 14 december zal het centrum van Dieren omgetoverd worden tot een oud-Hollands wintertafereel. Van 12.00 uur wordt de eerste editie van het Anton Pieck Festival gehouden.

Winkelcentrum Dieren, Rhedelijk Cultureel en Hogeschool Saxion hebben de handen ineen geslagen om het publiek te trakteren op een warme, winterse kerstervaring in de stijl van kunstenaar Anton Pieck; nostalgisch en sprookjesachtig. Zij nodigen bezoekers uit om zich te laten ondersneeuwen door nostalgische gezelligheid uit het begin van de twintigste eeuw. “Kom luisteren naar de optredende koren en musici, die je op de muziek meevoeren naar kerstdagen van weleer. Kom je heerlijk opwarmen bij een vuurtje met warme chocolademelk en poffertjes of een kop erwtensoep. Zweef rondjes boven hartje Dieren in de zweefmolen, vergaap je aan de kostuums van de figuranten en de sprookjesfiguren die rondlopen op het plein. Onze stadsomroeper roept alle kinderen in de regio op om ook vooral naar het Callunaplein te komen. Durf jij mee te doen aan een spannende vossenjacht? Of ben je net zo’n goede tekenaar als meneer Pieck en doe je mee aan de kleurwedstrijd? Ga terug in de tijd met oud-Hollandse spelletjes en eet je buikje vol aan snoepgoed naar eeuwenoud recept.”

Het Anton Pieck festival is een belevenis voor jong en oud, voor iedereen die zin heeft in ouderwetse gezelligheid en activiteiten in de stijl van een uniek stukje erfgoed dat mede mogelijk is gemaakt door gemeente Rheden en Cultuurfonds Gelderland.

Lees ook

Buurtbus rijdt deze zomer nog niet

SPANKEREN / DIEREN – De buurtbus Spankeren Dieren gaat tot zeker 1 september niet rijden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.