Home / Brummen-Regiobode / Write for Rights voor jongeren

Write for Rights voor jongeren

EERBEEK – Tijdens de schrijfmarathon, die inmiddels Write for Rights heet, vraagt Amnesty International dit jaar om brieven te komen schrijven voor kinderen en jongeren. Amnesty hoopt met een lawine aan brieven wetshandhavers te dwingen mensen eerlijker te behandelen. Diverse acties waar vorig jaar voor is geschreven hebben verbetering gebracht, meldt de mensenrechtenorganisatie. De lokale afdeling van Amnesty in Eerbeek doet mee aan de schrijfactie. Iedereen is zaterdag 7 december tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om een brief of kaart te komen schrijven in de Wereldwinkel in Eerbeek. Voorbeelden, papier en pennen liggen klaar en de Wereldwinkel zorgt voor koffie en thee.
Dit jaar wordt er geschreven voor tien jongeren. Onder hen de 23-jarige Yasaman Aryani uit Iran, die zonder hoofddoek bloemen uitdeelde op internationale vrouwendag. Ze kreeg 16 jaar cel. Magai Matiop Ngong uit Zuid-Sudan) schoot op zijn 15e per ongeluk zijn neef dood. De rechter veroordeelde hem wegens moord tot de galg. Hij had geen advocaat. Internationaal recht en de lokale grondwet verbieden doodstraf voor daders jonger dan 18 jaar. Amnesty is tegen doodstraf altijd, overal en voor iedereen. Ibrahim Ezz El-Din (28) werd in Egypte onverwacht opgepakt door veiligheidstroepen in burgerkleding. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen en de politie ontkent dat hij gevangen zit. Zijn verdwijning heeft waarschijnlijk te maken met zijn werk als mensenrechtenverdediger.

Lees ook

Tamara uit Eerbeek brengt lotgenoten NAH bij elkaar

EERBEEK – Na een val van de trap veranderde het leven van Tamara Neeft uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.