Home / Alle-Regiobode / Vuurwerkblije zones in de regio

Vuurwerkblije zones in de regio

REGIO – Onder het motto ‘Tijd om weer normaal te doen’ roepen vuurwerkliefhebbers Nederlanders op om ‘vuurwerkblije zones’ in te stellen. Onlangs presenteerde de Vuurwerk Federatie in dat kader een overzichtskaart waarop deze zones te zien zijn.

Vanwege de aanhoudende negativiteit omtrent vuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en facebookpagina’s een samenwerking aangegaan om namens de vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen. De Vuurwerk Federatie (VWF) ziet de vuurwerkblije zones als alternatief voor de vrijwillig vuurwerkvrije zones, die door de overheid worden gepropageerd. De VWF is er van overtuigd dat de meerderheid van de Nederlanders niets ziet in vuurwerkverboden of wat daar op lijkt.
Rekening houden met elkaar is volgens de VWF wel van belang. “Let op mens en dier. Wacht even met afsteken als er voorbijgangers zijn en wens ze alvast een goed jaar. Wacht daarnaast ook met het afsteken tot de toegestane tijden, zo blijft het voor iedereen leuk.”
Vuurwerkblije zones kunnen worden aangevraagd tot en met maandag 17 december. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt een digitale poster opgestuurd die kan worden gebruikt om te laten zien dat je straat een vuurwerkblije zone is. In de regio zijn ook al diverse zones aangemerkt als vuurwerkblije zone. De kaart met vuurwerkvrije zones is te vinden op vuurwerkfederatie.nl/vuurwerkblijezone-aanvragen.

vuurwerkfederatie.nl

Lees ook

Rijscholen uit de regio protesteren tegen lesverbod

DOETINCHEM – Rijschoolhouders uit Doetinchem en omgeving hebben zich vrijdag 19 februari verzameld op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.