Home / Nieuws / Vivare gaat accent leggen op verduurzaming sociale woningen

Vivare gaat accent leggen op verduurzaming sociale woningen

ARNHEM – Woningcorporatie Vivare en de gemeente Rheden hebben, samen met Huurdersvereniging Rheden, nieuwe prestatieafspraken gemaakt voor 2020. Die werden vorige week donderdag ondertekend door wethouder Gea Hofstede, directeur Eric Angenent van Vivare en voorzitter Wim Jongejan van de Huurdersvereniging Rheden (foto).

Er zijn geen grote veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren, maar het accent komt onder meer te liggen op verduurzaming. Dat zegt wethouder Gea Hofstede tegen Regiobode. “We hebben veel oudere sociale woningbouw, uit de jaren zestig bijvoorbeeld. We merken dat er ook bij huurders meer aandacht is voor verduurzaming. Dat scheelt immers ook in de energielasten.” Het doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn speelt ook een rol. Daarom gaan de partijen komend jaar een warmtevisie ontwikkelen voor het realiseren van aardgas-vrije wijken.

Leefbaarheid blijft ook een thema. Maar de zorgen die de laatste jaren zijn ontstaan over beschermd en begeleid wonen in de gemeente, zijn volgens Hofstede niet in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de woningcorporatie maar die van de betrokken zorgorganisaties. Het thema Leefbaarheid wordt aangepakt door een herstructurering van Velp Zuid, met behulp van twee klankbordgroepen waarin naast de gemeente, woningcorporatie en huurdersvereniging ook bewoners zijn vertegenwoordigd.

Vivare is met bijna 5.800 woningen veruit de grootste woningcorporatie in de gemeente Rheden en daarmee ook de belangrijkste partner van de gemeente voor het uitvoeren van de woonvisie 2014-2020. Elk jaar maken de gemeente, woningcorporatie en huurdersvereniging afspraken over wat ze het komend jaar willen bereiken.

Foto: Theo Jansen

Lees ook

Digitale kennismaking met voedselbos

BRUMMEN – Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen verwelkomt belangstellenden vrijdag 5 maart om 19.30 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.