Home / Rheden-Regiobode / Velpse stichting opent highschool in Myanmar

Velpse stichting opent highschool in Myanmar

VELP – Lex Hendriks uit Velp is met zijn stichting Child Friendship op bezoek geweest in Myanmar. Hier was hij bij de opening van een nieuwe highschool, die is bekostigd door de stichting. 250 Kinderen kunnen hier terecht voor onderwijs.

Vijf jaar geleden realiseerde de stichting al een grote school voor 500 kinderen. Deze werd in ongeveer anderhalf jaar gebouwd in samenwerking met de lokale bevolking. De school staat in een erg moeilijk toegankelijk gebied. Sommige kinderen lopen wel 4 uur per dag om een halve dag onderwijs te kunnen volgen. Voor buitenstaanders is het gebied alleen toegankelijk met een speciale vergunning van de plaatselijke overheid of samen met de lokale monniken. Lex Hendriks werkt al 12 jaar samen met deze monniken en ondersteunt hen waar mogelijk.

Al snel nadat deze school er stond, realiseerden de betrokkenen zich dat ook een mogelijkheid tot een vervolgopleiding nodig is om te voorkomen dat de kinderen weer aan het werk worden gezet in de goudmijnen of op het land. En dus zorgde Child Friendship voor een highschool. Deze school biedt kinderen de mogelijkheid om verder te leren en hun kennis te vergroten. Sommige kinderen hebben al doorgestudeerd op de universiteit in de stad en komen weer terug naar hun eigen dorp om daar de kinderen les te geven.

Lex Hendriks is erg betrokken en bezoekt het gebied meerdere keren per jaar. Hij heeft een goede band opgebouwd met de lokale hoofdmonnik en de door hem aangestelde projectmanager. Hendriks heeft een achtergrond in de sport en is gestart met een cursus zelfverdediging voor de leraren en de oudere meisjes en jongens, zodat zij zichzelf kunnen beschermen in een niet bepaald veilig gebied.

www.childfriendship.nl

Lees ook

Hulp bij digitalisering voor mkb-bedrijven regio Arnhem-Nijmegen

GEM. RHEDEN – Mkb-ondernemers uit de regio Arnhem-Nijmegen, dus ook uit de gemeente Rheden, kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.