Home / Nieuws / Veel belangstelling voor Klimaatavond in Dierense Sjoel

Veel belangstelling voor Klimaatavond in Dierense Sjoel

DIEREN – Veel inwoners van Dieren Zuid waren onlangs present bij de informatieavond van de werkgroep Klimaat-actief in de Dierense Sjoel. Er werd aan de hand van drie thema’s gesproken over energie en klimaat.

Zo stond ten eerste de energiescan op de agenda. Met behulp van een warmtecamera worden de komende maanden foto’s gemaakt van woningen die geïsoleerd zijn of juist nog geïsoleerd moeten worden. De camera legt vast waar de ‘warmtelekken’ zijn. Belangstellenden die willen weten hoe goed hun pand geïsoleerd is, kunnen zich nog opgeven via dirk.wolsink@xs4all.nl.

De vier verenigde energie- en klimaatgroepen binnen de gemeente Rheden willen dat inwoners worden ‘ontzorgd’. Frans de Laaf van Ellecom Energieneutraal presenteerde een plan bij, via een uitgekiende service, inwoners zonnepanelen voor hun dak kunnen aanschaffen. Hierbij wordt hen al het werk uit handen genomen, inclusief de financiering en vergunning. Dit voorstel werd warm onthaald, de energiegroepen bespreken het binnenkort met de gemeente.

Voor mensen die (nog) niet genoeg energie kunnen opwekken werd vervolgens het plan De Bocht gepresenteerd door Joke Hofstede en Ruud Breuking. Op een braakliggende stuk grond in Dieren kunnen 2500 panelen geplaatst worden. Door mee te doen in het eigendom van deze panelen kunnen honderden huishoudens profiteren van deze energie. Bij voldoende belangstelling wordt het plan uitgewerkt. Op de bijeenkomst hebben veel geïnteresseerden zich aangemeld, maar iedereen kan zich via bovenstaand e-mailadres aanmelden. Medio komend jaar moet het plan klaar zijn voor uitvoering.

De avond, die begeleid werd door Werner van der Linden, werd afgesloten met een levendige discussie over de wensen die de deelnemers hebben op het gebied van energie en klimaat in Dieren-Zuid. Veel voorstellen en suggesties zijn vastgelegd op plattegronden van dit dorpsdeel. De werkgroep kan ermee aan de slag.

Lees ook

Naaiatelier voor anderstaligen op de Doesburgse Kerstmarkt

DOESBURG – De Doesburgse Kerstmarkt in de grote Martinikerk biedt zaterdag 7 december ook plaats …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.