Home / Brummen-Regiobode / Tien jaar buurtbus 503

Tien jaar buurtbus 503

EERBEEK/BRUMMEN – Buurtbusvereniging HTOV startte in 2009 met lijn 503, en op 14 december is dat precies tien jaar geleden. Tot 2004 was er een regelmatige buslijn tussen Eerbeek en het station Brummen, deze werd echter opgeheven in het kader van de veranderingen binnen het openbaar vervoer. Maar er bleef natuurlijk behoefte aan openbaar vervoer tussen Brummen en Eerbeek. De start was veelbelovend met ruim 4.400 passagiers in 2010. Inmiddels vervoert lijn 503 ruim 12.000 passagiers per jaar. Afgelopen voorjaar kon lijn 503 al de 100.000ste passagier verwelkomen. HTOV heeft de tiende verjaardag van de lijn in november al gevierd met de chauffeurs (allemaal vrijwilligers!) en hun partners. Voor het publiek is er op vrijdag 13 december een speciale jubileumrit; dan rijdt de bus weliswaar gewoon volgens dienstregeling, maar dan wel versierd. Voor de passagiers is er die dag een kleine traktatie. De enthousiaste vrijwillige chauffeurs van HTOV gaan door met het rijden van buslijn 503 Eerbeek Brummen v.v. in de komende jaren.
Meer informatie over de buurtbusvereniging is te vinden op de website: buurtbushtov.nl.

Lees ook

Brummense raad vergadert

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen vergadert donderdag 16 september. Er wordt gesproken over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.