Home / Doesburg-Regiobode / Tentoonstelling bij Vogelvrienden Doesburg

Tentoonstelling bij Vogelvrienden Doesburg

DOESBURG – Op 29 , 30 november en 1 december hield Vogelvereniging Vogelvrienden Doesburg, de jaarlijkse Regiotentoonstelling in het tuincentrum Bloemendaal. De vele fraaie vogels streden om de prijzen. De keurmeesters hadden dan ook een zware taak om uit al deze super
mooie vogels de mooiste te kiezen.
Er waren allerlei vogels te zien van een ‘gewone’ kanarie tot de meest exotische vogeltjes. En veel van de vogels hebben dan ook een bijna koninklijke aanduiding, bijvoorbeeld: Raza Espanol lipochroom intensief of Gloster Corona melanine. Grootse namen voor de veelal kleine vogels. Ook de jeugd deed mee in een eigen klasse. De eerste prijs en Algeheel TT kampioen Jeugd was Jarissa Römer. Bij de volwassenen kreeg de Rode Kardinaal in de categorie ‘enkelingen’ de eerste prijs. Deze vogel werd ook algeheel lampioen en eigenaar Th. Vierwindt mag er dan ook trots op zijn.
Bij de Zuid-Amerikaanse soorten werd W. Nas algeheel kampioen met een Groenwangparkiet D groen.
Veel mensen kwamen de vogels bewonderen en zoals gebruikelijk was er ook weer een verloting met superleuke prijzen. Een drankje en hapje was verkrijgbaar en tevens kon men dan nog even met de eigenaren van de vogels een praatje maken.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Boetes uitgedeeld bij verkeerscontroles

GEM. RHEDEN – De politie heeft vrijdagavond 3 juli op diverse locaties in Velp, Rheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.