Home / Nieuws / Studenten Van Hall Larenstein onderzoeken beleving leefomgeving Rheden-West

Studenten Van Hall Larenstein onderzoeken beleving leefomgeving Rheden-West

VELP – Eerstejaarsstudenten van Hogeschool Van Hall Larenstein doen veldonderzoek om input te krijgen voor een enquête over leefbaarheid die inwoners van Rheden-West vanaf 19 december in de bus krijgen. Opdrachtgevers zijn Rhedens Dorpsbelang en de gemeente Rheden. Zij gebruiken de resultaten van de enqête voor het maken van nieuwe plannen voor Rheden.

De enquêtevragen gaan over wat inwoners vinden van de leefbaarheid in hun buurt, het zuidwestelijk deel van Rheden (ten zuiden van de Arnhemseweg).
Wat vinden inwoners bijvoorbeeld van de voorzieningen en de sociale contacten? De enquête kan anoniem ingevuld worden. Door mee te doen aan de enquête leveren wijkbewoners belangrijke input voor bijvoorbeeld herinrichtingsplannen.
Studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving dragen door het maken van plannen bij aan een duurzame en beter leefbare omgeving.
Dinsdagavond 28 januari worden de resultaten van het onderzoek in het Dorpshuis in Rheden gepresenteerd en kunnen aanwezigen hierover met elkaar in gesprek.
De komende jaren vragen studenten ook inwoners van andere buurten en dorpen in de gemeente Rheden naar hun mening. Voor de studenten is dit een spannende eerste kennismaking met het echte werk.

Foto: Hogeschool Van Hall Larenstein

www.rhedensdorpsbelang.nl

Lees ook

Gevonden mammoetresten uit Doesburg onderzocht

DOESBURG – In mei 2019 heeft de Zutphense archeologische dienst in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.