Home / Nieuws / Soerense Kerstboom dit jaar van het Soerense Zand

Soerense Kerstboom dit jaar van het Soerense Zand

LAAG-SOEREN – De kerstboom in Laag-Soeren is jaar afkomstig van het voormalig tuincentrum Laag-Soeren. De boom stond tegenover de ingang en moest vanwege de sluiting van het tuincentrum verdwijnen.

Eigenaar Wim de Vries bracht de boom zelf onder de aandacht van de decembercommissie van het dorp. Afgelopen zaterdag 7 december verzamelden vele belangstellenden zich in het dorp om de transformatie van boom tot kerstboom mee te maken. De boom werd vakkundig omgezaagd door Piet Blanksma en opgevangen door de kraan van Bernard van Eijbergen, onder begeleidende tonen van Sempre Crescendo. Vervolgens werd de boom op een platte wagen geladen en in optocht met muziek naar ’t Sprengenhus gebracht. Hier werd de onderkant van de boom op maat gezaagd en werd de boom met behulp van de kraan op zijn plaats gezet. De boom werd versierd met lichtjes. Na het optuigen waren alle aanwezigen het eens: dit is een boom om tot in het nieuwe jaar de kerstboom van Laag-Soeren te zijn. Intussen waren ook in ’t Sprengenhus de kerstbomen gezet en meer versiering aangebracht. Het geheel biedt dan ook een stemmige locatie voor het komende Kerstconcert met Sempre Crescendo en Connect Voices, en andere Kerst activiteiten tot en met de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Gevonden mammoetresten uit Doesburg onderzocht

DOESBURG – In mei 2019 heeft de Zutphense archeologische dienst in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.