Home / Doesburg-Regiobode / Sandy verkoopt tweedehands kleding voor hulp aan kinderen met beperking

Sandy verkoopt tweedehands kleding voor hulp aan kinderen met beperking

DOESBURG – Een eigen kledingwinkel en ondertussen ook nog geld inzamelen voor het goede doel. Met de opening van de winkel Litania’s Lifestyle aan de Kraakselaan in Doesburg kwam voor Sandy Dassen een droom uit. De opbrengst van de verkoop van tweedehands kleding is bestemd voor de stichting Litania, die zich inzet voor kinderen met een beperking.

“Ik wilde heel graag mijn eigen kledingwinkel beginnen”, vertelt Sandy over het ontstaan van Litania’s Lifestyle. “In mijn eentje kon ik dat niet financieren. Door een goede samenwerking met de stichting Litania is dat wel gelukt en draag ik bovendien mijn steentje bij aan het goede doel. Een win-winsituatie.” Al voordat de plannen helemaal rond waren, verzamelde ze kasten en paspoppen voor de inrichting en begin juli opende Litania’s Lifestyle.

Sandy zet zich met hart en ziel voor haar winkel in en kreeg al gauw hulp van Dion Evers. “Ik kwam binnen als klant en bood aan contact te leggen met de Buurtacademie om hulp te zoeken, maar uiteindelijk ben ik het zelf gaan doen.” De twee kregen later nog hulp van Janneke ter Laak, die hen ondersteunt met zaken als schoonmaak. “We werken heel prettig samen”, vertelt Sandy. “We kunnen samen echt ons ei kwijt in de winkel.”
Sandy en Dion krijgen veel kleding aangeboden, maar zijn heel selectief met wat zij in de winkel hangen. “Alle kleding moet echt nog mooi zijn, zonder gaatjes of pluisjes. En mochten we iets vinden waar wel iets aan mankeert, maar toch nog heel mooi is, dan melden we dat altijd. Bijvoorbeeld als er een knoop mist”, zegt Dion. Aan de andere kant houden ze de prijzen bewust laag. Sandy: “Ik verkoop liever tien kledingstukken van 3 euro dan één van 30 euro.” Dion vult aan: “Het duurste dat we op dit moment in de winkel hebben is een driedelig pak, dat kost 20 euro.” Ze passen het assortiment in de winkel aan aan het seizoen en hebben nu dan ook veel mooie kleding voor de feestdagen.

Stichting Litania

De opbrengst van de verkoop is bestemd voor de stichting Litania. Deze is gevestigd in Hengelo Gld., maar heeft ook een winkel in Brummen. Deze stichting is opgericht door Arie en Petra Blom uit Hengelo Gld. die met hun lichamelijk zwaar beperkte dochter Litania wilden gaan fietsen. Het bleek dat zowel de zorgverzekeraar als de gemeente een rolstoelfiets niet wilde vergoeden. En dus besloten ze geld in te gaan zamelen door rommelmarkten te gaan organiseren. Mensen vonden dit zo’n goed idee dat er niet alleen flink werd gekocht, maar dat ook veel spullen voor de verkoop werden ingebracht. Toen de rolstoelfiets eenmaal was aangeschaft, waren er nog zoveel spullen over, dat het echtpaar besloot de verkoop voort te zetten om ook andere kinderen met een beperking te kunnen gaan helpen met spullen die zij niet door de gemeente of verzekering vergoed kregen. Zo ontstond in 2011 de stichting Litania. Inmiddels zijn er kringloopwinkels in Hengelo en Brummen en nu dus ook een tweedehands kledingwinkel in Doesburg. Met de opbrengst zijn al meerdere kinderen geholpen. Zo kreeg Gerrit-Jan uit Brummen een elektrische fiets en werd voor Benthe uit Dieren een badstoeltje aangeschaft, slechts twee voorbeelden van gezinnen die erg zijn geholpen met de hulp van stichting Litania.

Binnenstad

Hoewel al veel mensen de winkel aan de Kraakselaan weten te vinden, hopen Sandy en Dion stiekem op een pandje in de binnenstad. “Dat is voor de stichting niet te betalen, dus we hopen op een sponsor die ons bijvoorbeeld onderdak geeft in één van de leegstaande winkels. Als we in het centrum zitten, verwacht ik meer klanten. Dan kunnen we nog meer mensen blij maken met mooie kleren en kan de stichting meer kinderen helpen”, besluit Sandy.
Voorlopig is Litania’s Lifestyle nog gevestigd aan de Kraakselaan 93 in Doesburg. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

www.stichtinglitania.nl

Lees ook

Nieuwe sponsor voor Sportclub Doesburg

DOESBURG – Sportclub Doesburg is trots te kunnen melden dat Lammerts Self-Storage uit Doetinchem de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.