Home / Brummen-Regiobode / Samen al 310 jaar trouw aan OLTO in Loenen

Samen al 310 jaar trouw aan OLTO in Loenen

LOENEN – De Loenense muziekvereniging OLTO heeft vele trouwe muzikanten in haar gelederen. Regelmatig worden jubilarissen in het zonnetje gezet. Dit jaar had OLTO maar liefst zes jubilarissen, die samen 310 jaar lid zijn van de vereniging: drie leden zestig jaar, één vijftig jaar en twee veertig jaar.

Zaterdag werden deze jubilarissen in het Parochiehuis toegesproken en vereerd met een erespeld en oorkonde van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). De jubilarissen werden met de huifkar opgehaald bij De Brink en van hieruit ging het richting Parochiehuis waar de muzikanten gereed stonden en voor de gasten een erehaag vormden.
Erevoorzitter Paul Sanders had deze middag de taak om de jubilarissen toe te spreken. Hij vertelde over Ap Gorsseling (60 jaar lid) dat hij al op zevenjarige leeftijd musiceerde en OLTO altijd trouw is gebleven. Hij heeft bij deze vereniging ruimschoots zijn sporen verdiend in diverse functies. Nog altijd is hij bezig met de oudpapieractie. Buiten OLTO heeft hij in Loenen in het verenigingsleven nog diverse activiteiten.
Henk van Hensbergen is ook zestig jaar lid en speelt al lange tijd de waldhoorn. Hij vervulde ook bestuurstaken en had zitting in diverse commissies. Henk blijft een actief lid. Bij de oudpapierinzameling kan men op hem rekenen. Buiten OLTO doet hij ook veel vrijwilligerswerk.
Ook Arie Sopjes is ook een diamanten lid van OLTO. Hij speelde altijd trompet. Hij leerde muziekmaken van Ap Hennink en Harm Kruk. Sanders prees Sopjes voor zijn regelmatige muzikale medewerking aan de kerkdiensten.

Een gouden lid is Tonny van Hensbergen, die vijftig jaar geleden een van de eerste vrouwelijke muzikanten was. Zij speelde altijd klarinet. Ook was zij een tijdlang penningmeester van OLTO.
Dick Kaatman van de drumfanfare speelt al veertig jaar bij de Loenense muziek. Drumband, tamboerkorps en nu al enige jaren bij de drumfanfare onder leiding van Simon Kleinjan. Twaalf jaar had hij zitting in het bestuur.
Ingrid Rozenkamp is veertig jaar muzikant. Zij speelt vanaf 1979 bij OLTO, maar maakte later de overstap naar La Fraternité in Broek. Zij kwam enige tijd geleden weer terug in Loenen. Met veel plezier blaast zij nu weer haar partij bij OLTO.

Sanders bedankte de de jubilarissen voor hun bijdrage aan het floreren van de Loenense muziekvereniging. Het is voor hen niet alleen een hobby, ze dragen ook bij aan de leefbaarheid van het dorp. De zes jubilarissen kregen een erespeld met de daarbij horende oorkonde. Voor de partners waren er bloemen.
August Steinkellner bood felicitaties aan namens de boerenkapel De Plaggenstèkers, waar Dick Kaatman en Arie Sopjes ook regelmatig hun bijdrage leveren op feesten en evenementen. Hij bood beiden een attentie aan. Leden van het harmonie-orkest en drumfanfare brachten onder leiding van Simon Kleinjan een aubade aan de jubilerende groep muzikanten.

Foto: Lidy van Hensbergen

Foto: De jubilarissen van OLTO met hun partners zijn blij verrast met deze huldiging

Lees ook

Zoom! Kamermuziekfestival gaat in afgeslankte vorm toch door

RHEDEN / ROZENDAAL / DOESBURG – Het zag er naar uit dat het kamermuziekfestival Zoom! …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.