Home / Rheden-Regiobode / Samen afsteken … samen opruimen

Samen afsteken … samen opruimen

GEM. RHEDEN – Op vrijdag 3 januari houdt de gemeente Rheden de jaarlijkse actie Samen afsteken… samen opruimen. Inwoners ruimen dan vuurwerkafval op. Naast een schone en veilige buurt levert deze actie ook een waardebon voor iets lekkers bij de bakker op.

Het afsteken van vuurwerk hoort bij Oud en Nieuw, maar hoe mooi het ook is, het levert rommel op. Dit wordt vrijdag 3 januari gezamenlijk opgeruimd. Elke volle vuilniszak met vuurwerkafval is goed voor een waardebon bij de plaatselijke bakker. De bonnen kunnen tot en met 18 januari 2020 worden ingewisseld voor iets lekkers. In 2019 leverden inwoners 355 volle vuilniszakken in bij de 14 inzamelpunten.

Kerstbomen kunnen in de tweede inzamelweek, van maandag 6 tot en met 10 januari, aan de weg gezet worden. Dat kan op de dag dat normaal gesproken de GFT-container wordt geleegd. Ook als in die week de container niet geleegd wordt. Mensen die gebruik maken van een wijkcontainer mogen in week 2 hun kerstboom daarbij plaatsen. Het is belangrijk dat alle versiering uit de boom is gehaald. In tegenstelling tot voorgaande jaren is er geen kerstbomenactie meer.

www.rheden.nl/jaarwisseling

Lees ook

Ik vind: Een stevige ijsvloer

Ons gemeentehuis voldoet op termijn niet meer. Per 1 januari 2023 is het niet meer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.