Home / Nieuws / Rondjes rennen voor Serious Request

Rondjes rennen voor Serious Request

DE STEEG – De kinderen van basisschool De Lappendeken in De Steeg hielden afgelopen vrijdag een sponsorloop voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Ze renden rondjes en haalden daarmee geld op voor slachtoffers van mensenhandel.

“Hebben jullie wel een stempel gehaald?”, klinkt het in de gymzaal van het Parkhuis in De Steeg. De leerlingen van de school houden een sponsorloop voor Serious Request. De klassen – die bestaan uit twee groepen – rennen om de beurt tien minuten door de gymzaal. Ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten moedigen de kinderen aan. Groep 1 en 2 trapt de sponsorloop af nadat wethouder Ronald Haverkamp het startsein heeft gegeven door het luiden van een ouderwetse bel. De kleintjes zijn zo enthousiast dat ze vergeten te stoppen bij de stempelpost en gewoon doorrennen.
Een aantal kinderen uit groep 8 heeft de actie georganiseerd. Zij dragen deze vrijdagmiddag grijze shirts met ‘crew’ erop. Ze geven de rennende kleuters high fives en rennen met ze mee als de kinderen het moeilijk krijgen. “Goed zo”, roepen ze. Er klinkt gejuich en geklap. Na ruim vijf minuten krijgen de kleuters het zwaar. Hun gezichten kleuren net zo rood als de stempelkaarten die met een elastiekje om hun pols hangen. Het tempo gaat omlaag. En dan, na tien minuten klinkt de bel weer en mogen de jongste basisschoolleerlingen uitrusten. De groepen 3 en 4 staan al te trappelen.

3FM Serious Request: The Lifeline is een landelijke actie van Radio 3FM en het Rode Kruis. Er wordt aandacht gevraagd en geld ingezameld voor slachtoffers van mensenhandel. Dit jaar lopen drie dj-teams van 3FM bijna 500 kilometer door Nederland. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Op zaterdag 21 december lopen de dj’s door De Steeg. In de aanloop naar die datum organiseert het dorp verschillende sponsoractiviteiten waarvan de sponsorloop van De Lappendeken er een is.
Op zaterdag 21 december doet het dj-team Sander Hoogendoorn en Herman Hofman De Steeg aan. Het team wordt rond 17.30 uur op de hoek bij het Amaliaplein en De Boecop verwacht en zal daar tijdens de jaarlijkse dorpsbijeenkomst Kerst op Steeg met muziek, glühwein en allerlei activiteiten worden onthaald. De kinderen van basisschool De Lappendeken zullen de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigen aan de dj’s. Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 21 december vanaf 16.00 uur de 3FM dj’s te verwelkomen tijdens Kerst op Steeg.
Op woensdag 18 december is er van 16.30 tot 19.00 uur een kerstmarkt in de kerk aan de Hoofdstraat. Deze wordt ook georganiseerd door basisschool De Lappendeken.

Foto: Linda Stelma

Foto: Storm Kempen-Neergaard (4) uit groep 2 rent met zijn klasgenoten rondjes voor het goede doel.

Lees ook

Scouting zoekt leden

DIEREN – De bevers, de jongste speltak van Scouting Dieren, is op zoek naar nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.