Home / Rheden-Regiobode / Rijnstate Velp verkocht aan vastgoedbedrijf

Rijnstate Velp verkocht aan vastgoedbedrijf

VELP – Rijnstate heeft afgelopen week het ziekenhuis aan de President Kennedylaan in Velp verkocht aan de Amsterdamse Lairessegroep. De groep heeft het ziekenhuisgebouw voor ruim 10 miljoen gekocht. De komende jaren gaat de koper zich buigen over de toekomstplannen voor het gebouw. Mogelijk blijft er plaats voor medische activiteiten, mogelijk komen er appartementen.

De komende jaren blijft Rijnstate Velp echter zorgactiviteiten huizen. Het Arnhemse ziekenhuis blijft de locatie nog huren van de Lairessegroep tot in ieder geval eind 2022. Dat betekent dat de poliklinieken Oogheelkunde, Dermatologie, het Rijnstate Pijncentrum, Slaapcentrum en Vitalys ook nog drie jaar in Velp blijven. Motief van Rijnstate om het pand af te stoten is dat de zorg efficiënter en waar mogelijk meer op afstand wordt georganiseerd. Bestuursvoorzitter Wim van Harten: “Ons huidige vastgoed is relatief oud en vraagt om veel investeringen. Om dat in de toekomst steeds meer ziekenhuiszorg op afstand zal worden verleend verwachten we ook minder vastgoed nodig te hebben. Nu Rijnstate Velp verkocht is bekijken we in overleg met huisartsen welke zorgactiviteiten we vanuit een locatie in de gemeente Rheden blijven aanbieden.”

De gemeente wil graag dat er appartementen in het ziekenhuis gebouwd worden. Maar wat er precies met het gebouw gaat gebeuren, is nog geenszins zeker, blijkt uit navraag bij de koper. Een woordvoerder van de Lairessegroep laat weten dat zij zich de komende jaren gaat beraden op een functie die voor alle belanghebbenden nuttig is. “We hebben begrepen dat de gemeente behoefte heeft aan woningbouw, maar ook dat de poliklinieken wellicht behoefte hebben om in het gebouw te blijven. Het is heel wel mogelijk dat het gebouw deels een medische functie blijft behouden. We gaan een plan voor de toekomst ontwikkelen waarin de belangen van alle betrokken partijen zo goed mogelijk gediend worden.”

Lees ook

Gewelddadig treffen in Thorbeckestraat

DIEREN – In de vroege ochtend van zondag 12 juli is er een gewelddadig incident …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.