Home / Nieuws / Rheden en RIQQ geven cadeautje aan pleegouders

Rheden en RIQQ geven cadeautje aan pleegouders

GEM. RHEDEN – Om pleegouders te bedanken voor het belangrijke werk dat zij doen, geeft de gemeente Rheden hen een cadeautje. Alle pleegouders krijgen een cadeautje: twee kaartjes voor een voorstelling van RIQQ.

Pleegouders zijn hard nodig. Er zijn duizenden kinderen in Nederland die kortere of langere tijd niet bij hun ouders kunnen wonen, maar voor hen is lang niet altijd een fijne, veilige plek. Daarom wordt, ook in de gemeente Rheden hard gezocht naar gezinnen die bij willen springen.
De gemeente Rheden telt momenteel 33 pleeggezinnen en daar moeten we zuinig op zijn, zegt wethouder Marc Budel. “We steken veel energie in het werven van nieuwe pleegouders, maar we moeten ook juist onze waardering tonen aan de mensen die het al zijn.” Daarom krijgen alle pleeggezinnen twee kaartjes voor een voorstelling van cultuurbedrijf RIQQ, ergens in het komend theaterseizoen. “Het is een symbolisch cadeau om pleegouders te bedanken voor wat zij doen.”

Evelien Jonkers uit Rheden is al zes jaar pleegmoeder van een meisje van 10, dat niet bij haar ouders kan wonen. “Ik begeleidde het gezin als opvoedondersteuner. Toen het vorige pleeggezin wegviel, besloot ik pleegmoeder te worden. Ik was zó begaan met dit meisje.” Jonkers nam haar pleegdochter in huis om haar een stabiele thuissituatie te geven, maar zorgt ervoor dat er goed contact onderhouden wordt met haar ouders. “In de weekenden gaat mijn pleegdochter naar haar ouders, maar ik sta altijd stand-by voor als ze terug wil.”
Evelien mocht symbolisch de eerste twee kaartjes in ontvangst nemen uit handen van wethouder Budel en Koen van der Mark van RIQQ. De culturele organisatie geeft graag kaartjes weg. “De pleegouders kunnen zelf een voorstelling kiezen als het nieuwe programma bekend is. Zij krijgen hierover nog bericht”, meldt hij.
Foto: Linda Peppelman

Foto: Koen van der Mark van RIQQ, pleegmoeder Evelien Jonkers en wethouder Marc Budel vragen aandacht voor pleegzorg

Lees ook

Buurtbus rijdt deze zomer nog niet

SPANKEREN / DIEREN – De buurtbus Spankeren Dieren gaat tot zeker 1 september niet rijden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.