Home / Doesburg-Regiobode / Oproep: wie kende Betty Cohen?

Oproep: wie kende Betty Cohen?

DOESBURG – Tijdens de Stadsvertelling van zondag 5 januari in de Gasthuiskerk in Doesburg worden filmbeelden getoond van een interview met Betje (Betty) Cohen. HetHuisDoesburg is op zoek naar mensen die haar hebben gekend.

Betty Cohen werd op 6 oktober 1921 in Doesburg geboren en woonde met haar ouders, haar drie broertjes en twee zusjes in de toenmalige Beitelstraat. Haar vader, de in 1897 in Doesburg geboren Casper Jacob Cohen, had samen met zijn vader een winkel in onder andere manufacturen en dames-, heren- en kinderkleding. Beide Cohens waren actief in de Doesburgse gemeenschap. Betjes opa maakte deel uit van het bestuur van Doesburg en Oranje en zat samen met zijn zoon ook in het Doesburgse winkelweekcomité.

Het team van HetHuisDoesburg, dat onderzoek doet naar de geschiedenis van de familie, heeft al veel informatie verzameld over de familie Cohen, maar is benieuwd of er nog Doesburgers of anderen zijn die zich de familie herinneren, met name Betje en haar jongere zusje Roosje. Mensen die iets kunnen vertellen over Betje, Roosje of de familie Cohen, kunnen contact opnemen met Henk IJbema via tel. 0313 – 471612 of info@hethuisdoesburg.nl.

Foto: De familie Cohen met van links naar rechts: Betje, Casper Jacob Cohen, Jacob Casper, Louis Casper, Roosje (boven) en Carla Jetjan, Jeltjen Jacobs-Cohen en Jozef Louis

Lees ook

Ik vind: Energietransitie

Waar het in de energietransitie primair om gaat, is de verlaging van de uitstoot van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.