Home / Nieuws / Op zoek naar uilen

Op zoek naar uilen

RHEDEN – Kinderen vanaf acht jaar kunnen zaterdag 7 december met een gids van Natuurmonumenten op zoek naar roepende bosuilen. Deze vogels zijn in deze tijd van het jaar druk in de weer, ze nemen hun territorium in om daar later in het seizoen eieren te leggen. Rond het bezoekerscentrum, waar de wandeling start, zitten altijd welk enkele paartjes bosuilen. Op verschillende plekken is de roep van de mannetjes te horen, net als het antwoord van de vrouwtjes hierop. De activiteit begint om 19.00 uur met een korte presentatie over de meest voorkomende uilen. De gids vertelt ove hoe en waar uilen leven, hoe ze jagen en wat ze lekker vinden. Daarna wordt een wandeling gemaakt van ongeveer een uur lang. Deelname kost 5 euro voor kinderen van OERRR, leden en kinderen van leden. Andere kinderen en begeleiders betalen 8 euro. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-veluwezoom.

Foto: Natuurmonumenten

Lees ook

Soerenaar is overlast van houtstook spuugzat

LAAG-SOEREN – Steeds vaker lijkt de overlast van houtstook tot ergenissen te leiden. Wat voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.