Home / Doesburg-Regiobode / Ontmoeting in Grotenhuys mogelijk gemaakt door inwoners

Ontmoeting in Grotenhuys mogelijk gemaakt door inwoners

DOESBURG – De ontmoetingsruimte in Grotenhuys maakt een doorstart. Drie inwoners uit Doesburg starten een stichting waarmee zij, samen met vrijwilligers, zorgen voor continuïteit in de coördinatie en voortgang van de activiteiten. De officiële inschrijving van Stichting ontmoetingsruimte Grotenhuys werd maandag 25 november gevierd met alle betrokken inwoners en organisaties.

De stichting kwam op initiatief van Liesbeth Snippe, Ellen de Bruin en Els Meester tot stand na overleg met verschillende inwoners, bewoners, Woonservice IJsselland en de gemeente Doesburg. Met deze input vonden zij een passende invulling voor de ontmoetingsruimte. Het ontmoeten zonder drempels staat centraal. Wethouder Birgit van Veldhuizen van de gemeente Doesburg: “Ik ben enorm trots op deze dames. Ze hebben samen de handen uit de mouwen gestoken en een prachtig aanbod gedaan aan de gemeente. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer veel bewondering heb voor de kracht van onze Doesburgse samenleving.”

Het bijzondere van Grotenhuys is dat de ontmoeting door de inwoners zelf wordt georganiseerd. Voor en door Doesburgers. Zij kregen ondersteuning hiervoor van Wark House en ZorgBelang inclusief, onderdeel van het leefbaarheid programma van de provincie Gelderland. Zij hebben ingezet op het verenigen van inwoners rondom ontmoeten en samen eten. Dit bleek een gouden vondst. Mensen voelen zich onderdeel van Grotenhuys. Mede door het initiatief van de drie dames bruist het weer bij Grotenhuys.
Initiatiefneemster Els Meester heeft nog wel een oproep. “We zijn heel blij met wat we bereikt hebben. We zoeken nog wel vrijwilligers die kunnen helpen. Ook leuke ideeën voor activiteiten in Grotenhuys zijn altijd welkom.”

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Wie goed zoekt, vindt de ijsvogel

REGIO – Het is een schuw vogeltje, maar wie oplet ziet ze soms aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.