Home / Brummen-Regiobode / Naaldbomentocht Loenermark

Naaldbomentocht Loenermark

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap en Kasteelen houden op zaterdag 21 december een wandeling op de Loenermark in het teken van de naaldbomen. Het is misschien wel het allerbekendste kerstliedje van Nederland: ‘Oh dennenboom’. Alleen klopt het al sinds jaar en dag niet. De bomen die in de huiskamer staan als kerstboom zijn allemaal sparren. Dat we in Nederland over een dennenboom zingen, komt hoogstwaarschijnlijk door een ongelukkige vertaling uit het Duits. Deze en ander wijsheden over de kerst en naaldbomen vertellen de boswachters tijdens een afwisselende wandeling over de Loenermark. De start van de wandeling is om 13.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Deelname kost 5 euro. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Donateurs van het Geldersch Landschap & Kasteelen lopen gratis mee op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is niet nodig. Betalen kan alleen contant op locatie.

www.glk.nl/activiteiten.

Lees ook

Tamara uit Eerbeek brengt lotgenoten NAH bij elkaar

EERBEEK – Na een val van de trap veranderde het leven van Tamara Neeft uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.