Home / Doesburg-Regiobode / Naaiatelier voor anderstaligen op de Doesburgse Kerstmarkt

Naaiatelier voor anderstaligen op de Doesburgse Kerstmarkt

DOESBURG – De Doesburgse Kerstmarkt in de grote Martinikerk biedt zaterdag 7 december ook plaats aan het naaiatelier voor anderstaligen. Een team van vrijwilligers en anderstaligen zal kerstkussens, kerstgeurzakjes en andere materialen presenteren die zij de afgelopen maanden gemaakt hebben. Inmiddels nemen iedere woensdagmiddag een tiental anderstaligen deel aan het naai atelier in Doesburg. Onder de bezielende leiding van een enthousiast team van vrijwilligers worden er vorderingen gemaakt in het maken van mooie kussens en andere creatieve producten. Daarnaast wordt kleding hersteld of eigen kleding gemaakt. Voordat de anderstaligen achter de naaimachines plaatsnemen wordt er eerst uitgebreid thee gedronken en kunnen de anderstaligen hun Nederlands oefenen.Het doel van het atelier is om de anderstaligen wegwijs te maken met de Nederlandse gewoonten, maar ook verbinding te maken met de Doesburgse bevolking en een zinvolle dag invulling te geven.

Lees ook

Ik vind: Rechtzetten

Er stonden een paar onwaarheden in het stuk van SID in Regiobode van twee weken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.