Home / Doesburg-Regiobode / Moskee moet door verbouwing toegankelijker worden

Moskee moet door verbouwing toegankelijker worden

DOESBURG – De Anadolu Moskee in Doesburg moet na een verbouwing toegankelijker worden voor ouderen en mindervaliden. Ook wordt er een extra ruimte gecreëerd waar jongeren kunnen samenkomen.

“De buitenkant van de moskee heeft een aantal belangrijke kenmerken: de minaret, de lichtkoepel en de entree”, vertelt voorzitter Huseyin Peker. “Een mooie entree ontbreekt bij het huidige gebouw en dat willen we graag veranderen.” In het nieuwe ontwerp is dan ook een entree passend bij het gebouw opgenomen. Maar dat zijn niet de enige veranderingen die Peker wil aanbrengen aan het gebouw. “Het is gebouw is verouderd.” Om het ook voor ouderen en gehandicapten toegankelijker te maken worden er deuren geplaatst die met een knop te bedienen zijn.
De gevel wordt 4 meter naar voren geplaatst. De extra ruimte wordt gebruikt om het gebouw wat anders in te richten. Zo worden er lokalen gemaakt voor lessen in het weekend. Nu worden de lessen gegeven in een grote zaal. Ook krijgen jongeren, na de verbouwing, een eigen ruimte van zo’n 45 vierkante meter. ”Er komen klachten vanuit de buurt dat jongeren te veel op straat zijn, wij hopen ze met deze ruimte een plek te geven.” De jongeren mogen zelf bepalen wat in de ruimte komt te staan.

De vergunningen voor de verbouwing zijn al binnen. Alleen het benodigde geld is er nog niet helemaal. ” We hebben onlangs een extra open dag gehouden om geld in te zamelen.” De opbrengst van de maandelijkse verkoop komt ook ten goede aan de verbouwing. Eens per maand worden er afwisselend broodjes döner en lahmacun verkocht. De volgende verkoop is op vrijdag 13 december. Iedereen kan dan tussen 10.00 en 18.00 uur lahmacun kopen in de moskee. Peker verwacht dat er in het voorjaar van 2020 met de verbouwing gestart wordt.

Foto: De moskee zoals deze er na de verbouwing uit komt te zien.

Lees ook

Ik vind: Energietransitie

Waar het in de energietransitie primair om gaat, is de verlaging van de uitstoot van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.