Home / Nieuws / Mart van Tol is Soerens vrijwilliger van het jaar

Mart van Tol is Soerens vrijwilliger van het jaar

LAAG-SOEREN – Mart van Tol is tijdens de najaarsvergadering van Soerens Belang verkozen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Hij verdient deze prijs voor zijn grote vrijwillige inzet voor het dorp.

Tijdens de vergadering, die op maandag 18 november werd gehouden in de Harmonie in Laag-Soeren, werd eerst stilgestaan bij het overlijden van Marinus van Eijbergen, erelid Soerens Belang. Marinus heeft veel gedaan voor de vereniging en en het dorp.
Vervolgens was het woord aan de gastspreker van de avond, wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden, die samen met Daniëlle Hunsink zijn visie gaf op duurzaamheid en de opgave waarvoor de gemeente Rheden zich in dit verband geplaatst ziet. Er is veel voor nodig om de gestelde doelen te kunnen bereiken, meldde de wethouder. Niet alleen opwekking van groene energie, maar ook besparing van energie moeten bijdragen aan het voldoen aan de normen. Vragen uit de zaal zorgden voor het ontstaan van een uitwisseling van gedachten over de materie.
Na de pauze was het de beurt aan de diverse commissies om de vergadering op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken. Daarbij kwamen het verkeer, de ontwikkelingen rond een nieuwe website voor Laag-Soeren, de omgevingsvisie buitengebied van de gemeente Rheden met daarbij het paspoort buitengebied Laag-Soeren aan de orde. Ook voor dorpsgerichte zaken als EHBO, AED, verkeersregelaars en de app Veilig Soeren werd een lans gebroken. Voorzitter Egbert Timmer deed tot slot nog een oproep aan mensen met belangstelling voor het bestuur van Soerens Belang zich te melden.

Lees ook

Dode bij brand in Velp

VELP – Achter een woning aan de Karekietstraat in Velp is zondag 24 mei, aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.