Home / Rheden-Regiobode / Lodewijk Asscher trekt volle zaal

Lodewijk Asscher trekt volle zaal

VELP – Partijleider Lodewijk Asscher van de PvdA was maandag 9 december in Velp, op uitnodiging van Boekhandel Jansen&deFeijter en de lokale afdeling van de Partij van de Arbeid. De grote zaal van Parkstaete was afgeladen vol voor die gelegenheid.

Aanleiding was het verschijnen van zijn boek Opstaan in het Lloyd Hotel, over leiderschap, de mens in de politiek en de toekomst van de sociaaldemocratie. In 2017 moest Asscher, toen net lijsttrekker, op campagne, terwijl zijn vader op sterven lag. De partij zat diep in de put. Je moet er dan vol tegenaan, terwijl je bij je vader wilt zijn. Als hij dan aan het eind van een tour zijn vader bezocht, om hem op te beuren, gebeurde het omgekeerde. Zijn vader beurde Lodewijk op: ‘Jongen je doet het geweldig op de TV’.
Bezuinigen, het neoliberalisme en de globalisering treffen vooral de meest kwetsbaren in de samenleving. De klassieke opdracht van de sociaaldemocratie kwam ruim aan bod deze avond. Maar ook had Asscher het over zijn tijd als wethouder Onderwijs in Amsterdam, waar hij succesvol scholen verbeterde in wijken met een kwetsbare bevolking. In het kader van de vergrijzing binnen de PvdA, ging het ook over Jonge Socialisten; De partij heeft een netwerk van leden in de leeftijd van 15-35 jaar opgericht: de hemelbestormers. Asscher en de aanwezigen konden allemaal terugkijken op een geslaagde avond.

Lees ook

Fotografe zoekt 52-plussers

RHEDEN – Fotograaf Fenneke Visscher uit Rheden is op zoek naar gewone mensen van 52 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.