Home / Rheden-Regiobode / Lions Club Rheden zamelt koffiepunten in voor Voedselbank

Lions Club Rheden zamelt koffiepunten in voor Voedselbank

GEM. RHEDEN – In december houdt Lions club Rheden de zogenaamde DE-actie. Dit is een inzamelactie van Douwe Egberts-punten voor de Voedselbank. Koffie is een product dat nauwelijks aan de Voedselbank wordt aangeboden vanwege de lange houdbaarheidsdatum.

Voor elke 500 punten geeft Douwe Egberts een pak koffie cadeau aan de Voedselbank. In de afgelopen jaren heeft de Lions Club, door een soortgelijke actie, duizenden pakken DE Roodband aan de Voedselbank kunnen schenken. De Lions willen met deze actie een fors aantal punten binnenhalen en daarmee de ontvangers van voedselpakketten een extraatje bezorgen.

Van half december tot half januari 2020 worden inzameldozen voor de DE-punten in een aantal winkels in de Gemeente Rheden en bij de balie van het gemeentehuis in Rozendaal geplaatst. De ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie, die worden gedoneerd aan de Voedselbank met uitgiftepunten in Velp, Rheden en Dieren. Bij elk van deze uitgiftepunten worden wekelijks pakketten verstrekt aan 50 tot 80 gezinnen.

De DE-punten kunnen, het liefst geteld en in een enveloppe, in de inzameldozen op de volgende punten worden gedeponeerd: In Dieren bij de Spar, Albert Heijn, Coop, Jumbo en Mijn Horen en Mijn Zien. In Velp bij de Coop, Albert Heijn en De Biesdel. In Rheden bij de Albert Heijn, Coop, DekaMarkt, Elderman en De Cirkel. In Ellecom bij Bakkerij Samberg en in Rozendaal bij het gemeentehuis.

Lees ook

VVD Rheden wil click-en-collect binnen 2 uur

RHEDEN – De VVD fractie van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert verzocht de mogelijkheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.