Home / Nieuws / Leerlingen Velps VMBO in actie voor dierentehuis

Leerlingen Velps VMBO in actie voor dierentehuis

VELP – In deze laatste schoolweek van het jaar houdt de leerlingenraad van Aeres VMBO Velp een kerstloterij voor een goed doel: stichting dierentehuis Arnhem en omstreken in Velp. De leerlingen hopen het dierentehuis in Velp te ondersteunen met een mooie opbrengst van de loterij.

De stichting dierentehuis Arnhem en omstreken vangt huis- en zwerfdieren op, verzorgt deze, herenigt ze met hun eigenaar of zorgt indien nodig voor herplaatsing. Dagelijks worden er huisdieren mishandeld, verwaarloosd, achtergelaten of zwervend aangetroffen en ook dieren uit de natuur hebben geregeld hulp nodig. De dierenambulance verzorgt het transport van dieren naar de juiste opvang, een dierenarts of terug naar huis. Om al deze dieren de aandacht te geven die nodig is, kunnen de medewerkers een steuntje in de rug goed gebruiken.

Het dierentehuis in Velp is een zelfstandige stichting en geen gemeentelijke of overheidsinstelling. Voor een deel van de kosten die er gemaakt worden, is er geen bijdrage vanuit de wetgeving en gemeenten. Er bestaat bijvoorbeeld voor dieren uit de natuur geen wettelijke plicht tot een vergoeding. Ook is het tehuis dringend aan renovatie toe, de kosten hiervoor worden voor een groot deel door de stichting zelf gedragen. De leerlingenraad vindt het érg belangrijk hen opnieuw een steuntje in de rug te geven.

De verkoop van loten ging afgelopen vrijdag 13 december van start. Op vrijdag 20 december, vooraf aan de kerstvakantie, vindt de loterij-trekking plaats. Er is een mooie hoofdprijs en daarnaast zijn er leuke andere prijzen te winnen. In het nieuwe jaar zal de leerlingenraad de cheque gaan aanbieden bij het dierentehuis.

Lees ook

Nieuwe stap in WaardeVOL Brummen

BRUMMEN – Het schetsontwerp WaardeVOL Brummen is klaar en bestuurders van de provincie Gelderland, gemeente …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.