Home / Doesburg-Regiobode / Koninklijke onderscheidingen brandweer Doesburg

Koninklijke onderscheidingen brandweer Doesburg

DOESBURG – Afgelopen zaterdag was het feest op de brandweerkazerne in Doesburg. Ieder jaar in december wordt er “Sint Salarius” gehouden. Dit dateert nog van vroeger toen de brandweermensen hun vergoeding over het afgelopen jaar in een envelop ontvingen. Nu gaat dat allemaal elektronisch en via de bank maar het feestje en ook de diploma’s en bevorderingen worden op deze avond gedaan. Dit jaar ontvingen maar liefst drie brandweermannen een koninklijke onderscheiding.
Na de welkomstspeech van de postcommandant, reikte burgemeester Loes van der Meijs de Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan drie brandweermannen van het korps in Doesburg. Evert-Jan Hendriksen, Erik Houtkooper en Rob Kelderman kregen deze onderscheiding voor hun trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer.
Evert-Jan Hendriksen trad op 15 februari 1993 toe tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg en is al 26 jaar vrijwilliger. De laatste jaren werkte hij in de functie van bevelvoerder met de rang van brandmeester. Erik Houtkooper is op 1 juni 1997 toegetreden tot de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is al 22 jaar vrijwilliger bij de brandweer en ook bevelvoerder met de rang van brandmeester. Rob Kelderman is sinds 1 juni 1999 onderdeel van de vrijwillige brandweerploeg in Doesburg. Hij is 20 jaar vrijwilliger bij de brandweer waarvan de laatste jaren in de functie van manschap met de rang van hoofdbrandwacht.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Bouw nieuw clubgebouw Scouting en Rhevak is gestart

RHEDEN – Scouting Rheden en Stichting Rhevak zijn gestart met de bouw van hun nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.