Home / Brummen-Regiobode / Koninklijke onderscheiding voor Lammert Hissink uit Hall

Koninklijke onderscheiding voor Lammert Hissink uit Hall

HALL – Zondagavond 1 december is Lammert Hissink uit Hall koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het bijbehorende lintje werd opgespeld door burgemeester Alex van Hedel tijdens het adventsconcert van Muziekvereniging D.E.S. in de Ludgerus Kerk in Hall.

Lammert Hissink is al vele jaren actief in diverse vormen van vrijwilligerswerk voor vele verenigingen, commissies en stichtingen. Dit jaar is Hissink al 55 jaar lid van de Hallse muziekvereniging D.E.S. Hij zet zich al jaren in als bestuurslid en als actief lid voor de vereniging. In 1991 is hij als tweede penningmeester tot het bestuur toegetreden en vanaf 1993 tot en met 2010 is hij voorzitter van de vereniging geweest. Sinds zijn terugtreding uit het bestuur vervult hij nog steeds veel ondersteunende taken voor het bestuur. Zo verzorgt hij het grootste deel van de verenigingsadministratie. Zijn huidige inzet is nog steeds van groot belang en onmisbaar voor de vereniging.

Op muzikaal vlak is dLammert Hissink de drijvende kracht achter de bugel-sectie. Tijdens straatoptredens is hij de ongekroonde ‘Wegkapitein’ die het repertoire bepaalt en zorgt dat eenieder op tijd inzet en in de juiste opstelling loopt. Tijdens zijn voorzitterschap heeft D.E.S. een eigen jeugdopleiding opgezet met eigen docenten. Dit resulteert tot op de dag van vandaag nog steeds in een goede kwaliteit van opleiding voor de (jeugd)leden waardoor deze kleine dorpsvereniging nog steeds kan blijven bestaan.

Naast alle verdiensten voor de muziekvereniging is de heer Hissink ook al jaren actief voor diverse andere verenigingen, commissies en stichtingen in Hall en omgeving. Zo is hij al sinds de oprichting voorzitter van het Hallse verenigingsgebouw De Wheme. Ook is hij secretaris van het hoofdbestuur van de Stichting Hall Leeft.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Aangepast plan Dorpshart Loenen matig ontvangen

LOENEN – Al eerder mochten de direct aanwonenden en anderen zich in De Brink buigen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.