Home / Rheden-Regiobode / Kerstconcert Arnhems Slavisch Koor

Kerstconcert Arnhems Slavisch Koor

VELP – Op zondag 15 december is iedereen om 15.30 uur van harte welkom in De Oude Jan in Velp, om te luisteren naar een optreden van het Arnhems Slavisch Koor. Het koor zingt over geboorte en dood, over hemelse vreugde en over verdriet. Het zijn contrasterende ervaringen, zoals bijvoorbeeld beschreven in het Bijbelboek Prediker: ‘Er is een tijd om te baren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te rooien’.

In 1970 werd het Arnhems Slavisch Koor opgericht door een groep belangstellenden in Russische kerkmuziek. Sinds 2007 staat het koor onder leiding van de Russische Svetlana van Wielink. Geboren en getogen in Sint Petersburg volgde ze haar conservatoriumopleiding tot dirigente en zangeres ook in die stad. In 2007 vertrok ze naar Nederland en dirigeert sindsdien diverse koren, onder andere in Nijmegen en Utrecht.

De entree tot het concert in Velp kost 12 euro, inclusief een glas wijn of fris na afloop. Vrienden van Oude Jan betalen 10 euro en bezitters van een Gelrepas of CJP en jongeren tot 18 jaar betalen 5 euro. Kinderen mogen gratis mee. De kaartverkoop begint om 15.00 uur in de kerk. Kaarten kunnen ook in de voorverkoop worden gekocht bij boekhandel Jansen & de Feijter. Plaatsen uit de voorverkoop worden tot 15.15 uur gereserveerd.

Foto: Paul ten Broeke

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Cursus over tapisserie van Bayeux

ROZENDAAL – Wie meer wil weten over het wandkleed van Bayeux, kan hierover een korte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.